Каталог вибіркових навчальних дисциплін
Світові кулінарні тренди (фах)
При вивченні дисципліни студенти знайомляться зі складовими компонентами їжі, з поняттям про корисну їжу і її позитивний вплив на збереження і зміцнення здоров’я дорослих і дітей, з основами культури харчування, з традиціями харчування різних країн; викликати інтерес до традиційного харчування українців та прагнення вживати національні страви як засіб збереження і зміцнення здоров’я; розвивати гнучке самостійне мислення, спонукати бачити незвичайне у звичайному; виховувати естетичний смак, дбайливе ставлення до здоров’я.
Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні вміти:
- ефективно вирішувати службові завдання шляхом дотримання принципів і норм загальнолюдської моралі та культури фахової діяльності.
- Здійснювати процес обслуговування споживачів у закладах готельного та ресторанного господарствах із використанням сучасних інформаційних, комунікаційних і сервісних технологій.
- Здійснювати підбір технологічного устаткування та обладнання для раціонального використання просторових та матеріальних ресурсів.
- Знати принципи організації роботи закладів готельно-ресторанного господарства та функцій їх структурних підрозділів
В результаті вивчення дисципліни студенти повинні вміти:
- ефективно вирішувати службові завдання шляхом дотримання принципів і норм загальнолюдської моралі та культури фахової діяльності.
- Здійснювати процес обслуговування споживачів у закладах готельного та ресторанного господарствах із використанням сучасних інформаційних, комунікаційних і сервісних технологій.
- Здійснювати підбір технологічного устаткування та обладнання для раціонального використання просторових та матеріальних ресурсів.
- Знати принципи організації роботи закладів готельно-ресторанного господарства та функцій їх структурних підрозділів
Інформаційний обсяг навчальної дисципліни
- Тема 1. Сутність та зміст гастрономічних послуг у туризмі.
- Тема 2. Класифікація гастрономічного туризму. Гастрономічний туризм на кулінарному ринку України.
- Тема 2. Класифікація закладів ресторанного господарства.
- Тема 3. Сучасні концепції та послуги із організації ресторанного обслуговування.
- Тема 4. Поняття тренду в економіці та у маркетингу.
- Тема 5. Кулінарні тренди.
- Тема 6. Національна кухня як джерело творчості кулінарного мистецтва.
- Тема 7. Види кулінарної обробки продуктів.
- Тема 8. Особливості харчування іноземних туристів.
- Тема 9. Системи і типи харчування народів світу.
- Тема 10. Харчові моделі планети.
Шкала оцінювання
Поточне тестування |
Підсумкове тестування |
||||||||
Модуль 1 |
Модуль 2 |
Модуль 3 |
|||||||
Аудиторна робота |
Індивід робота |
Самост. робота |
Аудиторна робота |
Індивід робота |
Самост. робота |
Аудиторна робота |
Індивід робота |
Самост. робота |
10 |
15 |
10 |
5 |
15 |
10 |
5 |
15 |
10 |
5 |